Episode 133
#133: Is de hersenwerking in relatie met voeding anders bij mensen met obesitas? - Hoogleraar Anne Roefs, PhD.
Hoe reageren de hersenen op voeding? Wijkt dit af als je zwaarder bent?
Anne Roefs en collega’s hebben daar recent een studie naar gedaan. Deze studie zorgde voor een nieuwe kijk op de reactie van de hersenen en met verrassende resultaten. Onderwerpen die we bespreken zijn:
1. Reageren de hersenen anders op voeding bij mensen met een gezond BMI versus een hoger BMI?
2. Wat bepaalt onze reactie op voeding? Heeft mentale framing een invloed? Oftewel hoe je op dat moment naar voeding kijkt, vanuit welk perspectief.
3. En natuurlijk het meest relevant: is dit trainbaar?
👉 Was deze aflevering waardevol voor jou? Kijk dan ook eens naar FIT Premium - alle kennis, tools en ondersteuning voor effectieve opbouw van spiermassa en spierkracht. Bekijk FIT Premium. Hier vind je ook al onze trainingsschema's om effectiever te trainen.
Links:
Onderzoeksprofiel van Anne Roefs
Eerder interview met Anne Roefs: Waarom gezond eten zo lastig is?
Besproken artikel: More complex than you might think: Neural representations of food reward value in obesity
Socials:
📧 Adverteren? [email protected]
Mentioned in this episode:
Start gelijk met de FIT voedingsopleiding
‼️ Ga naar fit.nl/cursus en leer alles over voeding, fysiologie en gedragsverandering. Profiteer direct van 50% korting op deze unieke pilot voor podcastluisteraars. Maak gebruik van de code podcast50 en start vandaag nog!