Voor een fitter en gezonder leven

#15: Waarom is gezond eten zo lastig? - Hoogleraar Anne Roefs

Episode Summary

Deze week gaan Erik en Jeroen in gesprek met Anne Roefs. Anne is hoogleraar eetstoornissen en obesitas aan de universiteit van Maastricht.  Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de psychologische oorzaken van overgewicht. Momenteel onderzoekt ze of een app kan helpen om gezonder te leren eten.

Episode Notes

Deze week gaan Erik en Jeroen in gesprek met Anne Roefs. Anne is hoogleraar eetstoornissen en obesitas aan de universiteit van Maastricht. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de psychologische oorzaken van overgewicht. Momenteel onderzoekt ze bijvoorbeeld of een app kan helpen om gezonder te leren eten.

👉 Was deze aflevering waardevol voor jou? Kijk dan ook eens naar FIT Premium - alle kennis, tools en ondersteuning voor een fitte leefstijl op één plek. Bekijk FIT Premium.

Onderwerpen van de podcast:

- Hoe kan het dat de ene persoon veel makkelijker op een gezond gewicht blijft dan de ander? En in hoeverre verschilt dit tussen mensen met licht overgewicht en obesitas?

- Er is veel kritiek op onderzoek binnen de psychologie. Is dit terecht?

- Vormt om afvallen een risico om aan te komen in gewicht? Oftewel word je zwaarder van diëten?

Meer weten over Anne Roefs? Ga naar FIT.nl/interview voor meer informatie en op deze pagina vind je haar publicatie en contactgegevens.

Socials:

📱 Instagram van FIT.nl

📽 Youtube van FIT.nl

📧 Adverteren? partners@fit.nl