Voor een fitter en gezonder leven

#148: Anabole steroïden: hoe schadelijk is het nou echt? - Pim de Ronde, dr. Internist - endocrinoloog, onderzoeker & oprichter van de anabolen polikliniek

Episode Summary

Vandaag bespreken we een thema dat vaak een gevoelig thema is de sportwereld. We gaan diep in op anabole steroïden. We bespreken niet alleen de gevaren en wat het met je lichaam doet. Maar we gaan ook in op de behandeling, het maatschappelijk debat qua regulering en de rol van een arts, zowel preventief als curatief. Dit doen we met Pim de Ronde. Pim is internist - endocrinoloog in het Spaarne Gasthuis en oprichter van de anabolen polikliniek. Hij heeft veel ervaring op dit gebied en is betrokken bij twee heel interessante studies waar we uitgebreid op ingaan.

Episode Notes

Vandaag bespreken we een thema dat vaak een gevoelig thema is de sportwereld. We gaan diep in op anabole steroïden. We bespreken niet alleen de gevaren en wat het met je lichaam doet. Maar we gaan ook in op de behandeling, het maatschappelijk debat qua regulering en de rol van een arts, zowel preventief als curatief. 

Dit doen we met Pim de Ronde. Pim is internist - endocrinoloog in het Spaarne Gasthuis en oprichter van de anabolen polikliniek. Hij heeft veel ervaring op dit gebied en is betrokken bij twee heel interessante studies waar we uitgebreid op ingaan.

Links:

👉 Gelijk aan de slag met onze trainingsschema's en cursussen over training en sportvoeding? Kijk dan ook eens naar FIT plan PRO - alle kennis, tools en ondersteuning voor effectieve opbouw van spiermassa en spierkracht. Bekijk FIT Plan PRO

Bio, publicaties en achtergrond van Pim de Ronde

Meer informatie over behandeling via Pim de Ronde

Besproken onderzoek: Health effects of androgen abuse: a review of the HAARLEM study

Social

📱 Instagram van FIT.nl

📽 Youtube van FIT.nl

📧 Adverteren? partners@fit.nl