Voor een fitter en gezonder leven

#135: Eet je meer van harde, bewerkte of zachte voeding? - Docent en onderzoeker Tjieu Maas, MSc.

Episode Summary

Vandaag gaat de aflevering over het effect van bewerkte voeding, vezels en waarom harde voeding ervoor zorgt dat je minder calorieën binnenkrijgt. Hoe kun je dit in je voordeel gebruiken? Wat zijn praktische tips? Hiervoor gaan we in gesprek met diëtist, docent en inspanningsfysioloog Tjieu Maas.

Episode Notes

Vandaag gaat de aflevering over het effect van bewerkte voeding, vezels en waarom harde voeding ervoor zorgt dat je minder calorieën binnenkrijgt. Hoe kun je dit in je voordeel gebruiken? Wat zijn praktische tips? Hiervoor gaan we in gesprek met diëtist, docent en inspanningsfysioloog Tjieu Maas.

👉 Was deze aflevering waardevol voor jou? Kijk dan ook eens naar FIT Premium - alle kennis, tools en ondersteuning voor effectieve opbouw van spiermassa en spierkracht. Bekijk FIT Premium. Hier vind je ook al onze trainingsschema's om effectiever te trainen.

Links:

Onderzoeksprofiel van Tjieu Maas

Website van Tjieu Maas: zowerkthetlichaam.nl

Artikel hard versus zacht en effect op energie-inname

Website tip: Eigen kracht

Boektip: Overgewicht en obesitas, Rob van Berkel

Boektip: Brad Schoenfeld  - Science and Development of Muscle Hypertrophy

Podcast met Brad Schoenfeld

Artikel  Texture-based differences in eating rate influence energy intake for minimally processed and ultra-processed meals

Artikel Fiber Intake Predicts Weight Loss and Dietary Adherence in Adults Consuming Calorie-Restricted Diets: The POUNDS Lost (Preventing Overweight Using Novel Dietary Strategies) Study

FIT- artikel over zwaar bewerkte voeding

Hawthorne-effect

Artikel over pinda's: Absorption of whole peanuts, peanut oil, and peanut butter

Rob van Berkel interview

Socials:

📱 Instagram van FIT.nl

📽 Youtube van FIT.nl

📧 Adverteren? partners@fit.nl