Voor een fitter en gezonder leven

#21: Nederlandse overheid wil overgewicht aanpakken, maar werkt dit wel? - Socioloog Marten Houkes

Episode Summary

De helft van de Nederlanders is te zwaar. Sterker, als we niet ingrijpen, zal dit groeien tot tweederde in 2040. De overheid gaat dit probleem aanpakken, maar dit zal bij lange na niet genoeg zijn, is de conclusie van Marten Houkes na grondig onderzoek. Coach Erik en Jeroen waren razend nieuwsgierig en gingen met hem in gesprek. Marten is medisch psycholoog en heeft zich maanden verdiept in de effectiviteit van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Onderwerpen Wat is de de gecombineerde leefstijlinterventie en wat is er goed aan? Is het een effectieve manier om overgewicht tegen te gaan? Waar liggen de verbeterpunten? Wat zou de overheid buiten de GLI nog meer kunnen doen om dit probleem tegen te gaan Meer weten over Marten? Bekijk hier zijn LinkedIn pagina. Of neem contact met hem op via zijn e-mail.

Episode Notes

De helft van de Nederlanders is te zwaar. Sterker, als we niet ingrijpen, zal dit groeien tot tweederde in 2040. De overheid gaat dit probleem aanpakken, maar dit zal bij lange na niet genoeg zijn, is de conclusie van Marten Houkes na grondig onderzoek.

Coach Erik en Jeroen waren razend nieuwsgierig en gingen met hem in gesprek. Marten is medisch psycholoog en heeft zich maanden verdiept in de effectiviteit van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI).

Onderwerpen:

- Wat is de de gecombineerde leefstijlinterventie en wat zijn de voor- en nadelen?

- Is het een effectieve manier om overgewicht tegen te gaan?

- Wat zijn mogelijke verbeterpunten?

- Wat zou de overheid naast de GLI nog meer kunnen doen om Nederland gezonder te maken.

👉 Was deze aflevering waardevol voor jou? Kijk dan ook eens naar FIT Premium - alle kennis, tools en ondersteuning voor een fitte leefstijl op één plek. Bekijk FIT Premium.

Meer weten?

Lees hier het uitgebreide artikel over de Gecombineerde leefstijlinterventie.

Bekijk hier de LinkedIn pagina van Marten.

Socials:

📱 Instagram van FIT.nl

📽 Youtube van FIT.nl

📧 Adverteren? partners@fit.nl